Van blogster naar vlogster??

on

Hallo lieve bloglezers,

Na weer even wat stilte ben ik hier weer met een ik denk, leuke blog. Want er stond voor mij vandaag een muziekevenement en een verassing op het programma. De verassing werd georganiseerd door Jeroen Vreeling van de Zonnebloem. Jeroen wist dat ik graag hogerop wilde komen met mijn weblog, ik wil namelijk graag nog meer lezers bereiken. Daarom had hij voor vandaag een eerste vlog les voor mij geregeld. En die les kreeg ik van Jacoline. Zij is thuis in vloggen.

En ik vind vloggen ook heel leuk. Ik houd mij al een hele poos bezig met vlogs kijken. Dat vind ik super leuk en ontspannend. Want in vlogs lijkt de wereld altijd helemaal oké, relaxt en gezellig. Ook al besef ik mij natuurlijk heel goed dat daarin niets is wat het lijkt. Toch kijkt het heel prettig voor mij. Ik begon ooit met de vlogs van Enzo Knol en inmiddels kijk ik dagelijks naar de familie Bellinga en 2wmn bijvoorbeeld. Dat zijn meer familievloggers met kinderen en dieren. Dat trekt mijn aandacht momenteel meer want ik houd van kindjes en dieren en ik vind het leuk om het dagelijks leven in een gezin te volgen.

En natuurlijk is er vaak de gedachten door mijn hoofd gegaan om zelf ook te gaan vloggen. Maar toch hielden bepaalde gedachten mij tegen. Ik heb natuurlijk een beperking en daardoor ook een spraakprobleem. Ik dacht altijd: ‘wat nou als mensen mij niet verstaan?’ En ook was ik daardoor bang voor nare reacties van mensen.

Nu heb ik inmiddels wel geleerd van kijken naar andere vloggers, dat die mensen evengoed ook een heleboel nare reacties krijgen. Alleen houden zij de focus op de leuke reacties. En ik ben er ook achter gekomen dat er inmiddels ook genoeg mensen met een beperking vloggen. Dus dat maakte voor mij de drempel toch al wat lager. En ik ben daarom een tijdje geleden al bezig geweest met een filmpje te maken. Maar dan keek ik het terug en dan dacht ik: ‘nee joh wat stom, niks voor mij’.

En met deze vlog verassing heb ik echt eens aan het vloggen kunnen snuffelen. Heb ik kunnen kijken hoe en of dat gaat. En kunnen ervaren of het inderdaad niks voor mij was. Want lieve mensen, ik heb vanmiddag mijn eerste vlog gemaakt. Een veilige vlog want ik had geen idee… dus ik wilde graag dat Jacoline mij vragen ging stellen zodat ik kon praten. Want ik had nog zoiets van leuk als de camera aangaat, maar wat dan?

Maar dat ging eigenlijk best goed bij nader inzien. In het begin was ik heel gespannen waardoor mijn lijf natuurlijk ook. Maar algauw dacht ik: ‘het is maar een camera, het is niet de president waar ik tegen moet praten’. En natuurlijk als die vlog online gaat kan het bij de president komen, maar dat lijkt me dan juist alleen nog maar bijzonder.

Ook heb ik daarna nog kunnen uittesten hoe mijn vrienden en bekende van de Zonnebloem op het filmpje zouden reageren, want zij mochten het filmpje bekijken van mij. En hun reacties waren eigenlijk ook heel positief. De vlog staat nog niet of net pas online als jullie dit lezen, op de Facebook pagina van dit weblog en op mijn persoonlijke Facebook pagina. Dit omdat ik nog niet zeker wist wat en of ik er iets mee wilde, maar nu denk ik van ik ben toch wel benieuwd, wat jullie bloglezers er ook van zullen vinden onder andere.

En natuurlijk ga ik nu nog harder nadenken over wat ik hiermee wil en kan. Want Jacoline heeft mij verzekerd dat door ook vlogs op mijn blogs te plaatsen, dat dat veel meer mensen zou kunnen bereiken en dat is natuurlijk wat ik graag wil…

Nogmaals wil ik Jeroen en Jacoline hartelijk bedanken voor deze bijzondere verassing en les. En Jacoline ook hartelijk bedankt voor het mooie certificaat!

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Shahayra schreef:

  Wat leuk Mariska. Ben super benieuwd naar je filmpjes! Of moet ik vlogjes zeggen?! 😁

  1. marizz89 schreef:

   Dank je wel shahayra😄😘 wat voor filmpjes(vlogs) zou je willen zien dan?

 2. Jacoline Peek schreef:

  Wow, super Mariska, wat een stoere actie van je om gelijk vandaag openbaar te maken! We gaan nog veel meer van je zien!

 3. Ans schreef:

  SUPER Mariska….love you

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s